+31 (0)10 4 13 24 60

Home>Rotterdamse wijken en buurten>Schiebroek

Schiebroek

Levendig wonen, natuurrijk genieten

Wonen in Schiebroek

Welkom in Schiebroek, een levendige en kindvriendelijke buurt op fietsafstand van het bruisende centrum van Rotterdam. Deze wijk, gelegen tussen Hillegersberg en Overschie, biedt alles wat je nodig hebt binnen handbereik. Het was ooit een zelfstandige gemeente en is nu onderdeel van het stadsdeel Hillegersberg-Schiebroek. Geniet van de levendige sfeer en de vele voorzieningen in de nabijheid. Van groene parken tot winkels en restaurants, Schiebroek heeft het allemaal. Of je nu op zoek bent naar ontspanning in de natuur of naar het bruisende stadsleven, hier vind je de perfecte balans.Wilt u meer te weten komen over het wonen in Schiebroek? Bij Rijndelta delen we graag alle informatie over deze prachtige wijk.

Bereikbaarheid en verbinding

De groene omgeving van Schiebroek is een van de kenmerken die de wijk zo aantrekkelijk maken. Omringd door prachtige parken zoals het Schiebroekse Park, Melanchtonpark en Wilgenplaspark, kun je hier volop genieten van de natuur. Breng zeker een bezoek aan de charmante kinderboerderij De Wilgenhof en maak een wandeling langs de serene Bergse Achterplas. Schiebroek biedt een diversiteit aan woningtypen, variërend van duurdere eengezinswoningen in het noordelijke deel tot appartementen en portiekwoningen in het zuidelijke deel. Bovendien is de wijk uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer dankzij de nabijheid van tramlijn 25 en metrolijn E.

Trendy boetiekjes en ontwerpwinkels

Voor een dagje winkelen biedt de Bergse Dorpsstraat een unieke ervaring. Hier kun je trendy boetiekjes en designerwinkels ontdekken, waar je de perfecte Prada-schoenen of hippe designer bril kunt vinden. Als je liever een ontspannen winkelervaring wilt, is winkelcentrum Peppelweg de ideale bestemming. Hier kun je op vrijdag ook de gezellige markt bezoeken en thuiskomen met verse bloemen en smakelijk fruit.

Voor ontspanning en natuurbeleving kun je genieten van een wandeling in het prachtige Lage Bergsche Bos, een boottochtje maken of een ontspannen fietstocht langs de schilderachtige Rotte. Schiebroek is tevens een paradijs voor sportliefhebbers, met een overvloed aan sportvoorzieningen en verenigingen. Of je nu wilt zeilen, roeien, hockeyen, tennissen, golfen, zwemmen, voetballen of cricketen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Na het sporten kunnen de kinderen zich vermaken in het avontuurlijke Plaswijckpark, waar ze kunnen ravotten in de apenkooi of rondrijden op het skeltercircuit.

Jouw makelaar in Schiebroek

Als toonaangevende makelaar in Schiebroek van Rotterdam, begrijpt Rijndelta Makelaars de unieke aantrekkingskracht en de waarde van deze wijk. Wij begeleiden je bij de aankoop van jouw droomhuis of bij de verkoop van je huis. We staan klaar je te ondersteunen bij elke stap in het proces. Ontdek het beste van wonen, winkelen, natuur en sport in Schiebroek – een wijk die alles biedt voor een compleet en gelukkig leven.

Woningaanbod