+31 (0)10 4 13 24 60

Home > Diensten >Taxatie

Snel en zorgvuldig jouw huis taxeren

Een zorgvuldig taxatierapport is van onschatbare waarde in verschillende situaties.

Zo is bij het kopen van een huis een gevalideerd taxatierapport noodzakelijk om een hypotheek te verkrijgen. Afhankelijk van de opdracht leveren wij als geregistreerde taxateurs, aangesloten bij de NVM, het NRVT en het NNWI, een gevalideerd of niet-gevalideerd rapport op. We hebben veel ervaring in alle segmenten en zijn gespecialiseerd in het nauwkeurig waarderen van woningen in regio Rotterdam. De kosten voor een taxatierapport variëren afhankelijk van het type rapport en het vastgoedobject waarop het van toepassing is.

Waardebepaling of taxatie?

Bij het verkopen van een woning is het belangrijk om onderscheid te maken tussen een waardebepaling en een formele taxatie. Een waardebepaling wordt uitgevoerd tijdens het verkoopgesprek en geeft een schatting van de verkoopwaarde van je woning. Het is een vrijblijvend advies dat gebaseerd is op de expertise en ervaring van onze verkoopmakelaars. Dit bedrag kan verschillen van de officieel getaxeerde waarde. Een formele taxatie daarentegen is een gedetailleerde beoordeling van de waarde van je woning, uitgevoerd door een erkende taxateur. 

Onafhankelijke NWWI taxateur

Bij Rijndelta Makelaars zijn we aangesloten bij de NVM, het NRVT en het NWWI. Onze makelaars zijn gekwalificeerd en gecertificeerd om onze deskundigheid te kunnen waarborgen. De bruisende regio Rotterdam is het voornaamste werkgebied waar we als makelaar actief zijn. Met onze uitgebreide ervaring in alle segmenten van de woningmarkt, hebben we een specialisatie ontwikkeld in de waardebepaling van woningen. 

Bij het NWWI kun je direct een aanvraagformulier invullen voor een taxatierapport. Wij staan klaar om je te helpen bij het verkrijgen van een betrouwbaar en grondig taxatierapport.

Hoe ons taxatieproces verloopt.

We leggen je uit wat je van ons kan verwachten in drie stappen

1. Persoonlijk kennismaken

Laat je gegevens achter via bovenstaand formulier. Binnenkort neemt een van onze erkende taxateurs contact met je op. We nemen de tijd om jouw wensen en behoeften te bespreken en sturen je onze opdrachtvoorwaarden toe.

2. Huis taxeren 

Onze taxateur neemt contact met je op voor een afspraak nadat je besluit om met ons aan de slag te gaan. Op een tijdstip dat jou schikt, komt de taxateur bij je langs om je woning te taxeren. 

3. Taxatierapport

De taxateur werkt het taxatierapport uit en stuurt deze digitaal naar je op. Je kunt het rapport direct inzien en downloaden. Op die manier heb je deze altijd binnen handbereik in je digitale administratie. Zo heb je snel en gemakkelijk toegang tot de waardevolle informatie die je nodig hebt.