+31 (0)10 4 13 24 60

Home>Rotterdamse wijken en buurten>Scheepvaartkwartier

Scheepvaartkwartier

Een historisch maritiem juweel

Wonen in Scheepvaartkwartier

Welkom in het Scheepvaartkwartier, een wijk doordrenkt van historie gevuld met betoverende schoonheid. Gelegen aan de oevers van de majestueuze Nieuwe Maas, vormt deze Rotterdamse wijk een unieke combinatie van allure, gezelligheid en een rijke architectonische erfenis. Het Scheepvaartkwartier is een gewilde bestemming waar bewoners en bezoekers worden betoverd door de ongeëvenaarde charme en de mogelijkheden die het biedt. Wilt u meer te weten komen over het wonen in het Scheepvaartkwartier? Bij Rijndelta delen we graag alle informatie over deze prachtige wijk.

Bewonderenswaardige architectuur

Het Scheepvaartkwartier, ook bekend als ‘Nieuwe Werk’, ademt de grandeur van vroegere tijden. Wandel door de statige Parklaan en laat je verwonderen door de monumentale panden die de wijk sieren. Hier vind je prachtige huizen en brede lanen die nog altijd de erfenis van de havenbaronnen laten voelen. De majestueuze Euromast, die een spectaculair uitzicht op de stad biedt, vormt een iconisch symbool van de wijk. Het Park is de perfecte bestemming voor een zonnige wandeling met een hondenvriend of picknick.

Geniet van culinaire verwennerij

Het hart van het Scheepvaartkwartier wordt gevormd door de levendige Veerhaven, waar historische zeilschepen zachtjes op het water deinen en een gevoel van tijdloze romantiek oproepen. Maak een wandeling langs de kade en laat je betoveren door de serene atmosfeer en het adembenemende uitzicht op het water.

De wijk biedt ook een scala aan culinaire hoogstandjes. Ontdek de sfeervolle restaurants die de wijk rijk is en laat je smaakpapillen verwennen in sterrenrestaurants zoals Zeezout en Parkheuvel. Hier kun je genieten van gastronomische hoogtepunten die zelfs de meest veeleisende fijnproevers zullen bekoren.

Ontdek de levendigheid van het Scheepvaartkwartier

Het Scheepvaartkwartier is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een bruisende wijk met een rijk gemeenschapsleven. Ontdek gerenommeerde musea zoals het Wereldmuseum, Boymans van Beuningen, het Depot en de Kunsthal, waar kostbare kunstwerken tot leven komen.

Met een gunstige ligging is het Scheepvaartkwartier goed bereikbaar. Of je nu de auto, het openbaar vervoer of zelfs de watertaxi verkiest, de wijk biedt moeiteloze toegang.

Jouw makelaar in het Scheepvaartkwartier

Als toonaangevende makelaar in het Scheepvaartkwartier van Rotterdam, begrijpt Rijndelta Makelaars de unieke aantrekkingskracht en de waarde van deze wijk. Logisch dat we zelf ook in deze prachtwijk ons kantoor houden. Of je nu op zoek bent naar een nieuwbouw huis of appartement om te kopen in het Scheepvaartkwartier of je wilt je huis verkopen, wij staan voor je klaar om je te begeleiden bij elke stap van het proces. Met onze uitgebreide kennis van de wijk en netwerk van potentiële kopers, helpen we om jouw droomhuis te vinden of de juiste koper voor jouw woning te vinden.

Woningaanbod