+31 (0)10 4 13 24 60

Home>Rotterdamse wijken en buurten>Rotterdam Zuid

Rotterdam Zuid

Ervaar de diversiteit van de wijk

Wonen in Rotterdam-Zuid

Rotterdam-Zuid, een bruisend en divers deel van de stad, omvat een aantal karakteristieke wijken met elk hun eigen charme en kenmerken. Een van de meest opvallende en bekendste wijken in dit gebied is Kop van Zuid. Deze wijk is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een modern en trendy stadsdeel, waar wonen, werken en recreatie hand in hand gaan.Wilt u meer te weten komen over het wonen in Rotterdam-Zuid? Bij Rijndelta delen we graag alle informatie over deze prachtige wijk.

Een kleurrijk palet van wijken

Naast Kop van Zuid zijn er nog andere wijken die deel uitmaken van Rotterdam-Zuid, zoals Feijenoord, Katendrecht en Bloemhof. Feijenoord is vooral bekend vanwege het iconische voetbalstadion, De Kuip, waar Feyenoord zijn thuiswedstrijden speelt. Katendrecht, ook wel bekend als ‘De Kaap’, heeft zich ontwikkeld tot een trendy en cultureel gebied, met leuke restaurants, theaters en een rijke maritieme geschiedenis. De Afrikaanderwijk staat bekend om zijn multiculturele samenleving en de levendige Afrikaandermarkt.

Ontdek de verschillende wijken van Rotterdam-Zuid

Ontdek het bruisende Rotterdam-Zuid, waar elke wijk een uniek avontuur biedt. Begin je ontdekkingsreis op Kop van Zuid, de sprankelende wijk met iconische bezienswaardigheden zoals de Erasmusbrug en het legendarische Hotel New York. Vervolg je weg naar Oud-Charlois, een historische wijk met authentieke uitstraling. Hier bewonder je prachtige oude panden, gezellige straatjes en een levendig centrum, waar lokale winkels, boetiekjes en restaurants de wijk een eigen karakter geven.

Verken daarna Tarwewijk, een multiculturele buurt waar diversiteit centraal staat. Laat je betoveren door de levendige sfeer, met een gevarieerd aanbod aan winkels, markten en eetgelegenheden waar je de smaken en geuren van Rotterdam kunt ervaren. Ontdek ook Carnisse, een wijk waar oud en nieuw harmonieus samenkomen. Geniet van de groene parken en de kindvriendelijke omgeving, met scholen en sportfaciliteiten binnen handbereik.

Sluit je ontdekkingstocht af in het weelderige Zuiderpark, een oase van ontspanning, recreatie en sport. Wandel, fiets of geniet van een picknick in dit uitgestrekte stadspark, dat tevens de gastheer is van levendige evenementen en festivals.

Jouw makelaar in Rotterdam-Zuid

Rijndelta Makelaars houdt van de dynamiek van Rotterdam-Zuid. Met zijn schitterende nieuwbouw, het multiculturele leven en dat spannende pioniersgevoel. Wil jij je woning verkopen of ben je juist op zoek naar je droomhuis in Rotterdam-Zuid? Wij helpen je bij de verkoop en aankoop van je huis. De dynamische huizenmarkt betreden wij met kracht en zelfvertrouwen. We doen dat persoonlijk, daadkrachtig en eerlijk.

Woningaanbod