+31 (0)10 4 13 24 60

Home>Rotterdamse wijken en buurten>Rottegebied

Rottegebied

Diversiteit en levendigheid aan de rivier

Wonen in Rottegebied

Het Rottegebied, een levendige Rotterdamse wijk die zijn naam dankt aan de nabijheid van de prachtige rivier de Rotte, biedt een unieke woonervaring aan zijn inwoners. Met een overvloed aan voorzieningen, uitstekende bereikbaarheid en een bruisende sfeer is het geen wonder dat Rottegebied een geliefde plek is om te wonen.

Wonen in Rottegebied is een ware traktatie. De wijk heeft een gevarieerd aanbod aan woningen, variërend van moderne appartementen tot charmante herenhuizen. Of je nu een gezin hebt of alleenstaand bent, er is voor ieder wat wils. Rottegebied heeft ook veel groene ruimtes, zoals het Kralingse Bos, waar bewoners kunnen genieten van wandelingen, fietsen en picknicken.Wilt u meer te weten komen over het wonen in het Rottegebied? Bij Rijndelta delen we graag alle informatie over deze prachtige wijk.

Ontdek de levendigheid van Rottegebied

Het Rottegebied biedt een overvloed aan voorzieningen en een levendige horeca scene die bijdraagt aan het bruisende karakter van de buurt. Bewoners kunnen genieten van een scala aan winkels, supermarkten en speciaalzaken die in hun dagelijkse behoeften voorzien. Daarnaast nodigen de gezellige cafés, restaurants en terrassen uit tot het genieten van heerlijke maaltijden en verfrissende drankjes.

Voor de liefhebbers van koffiepauzes zijn er charmante cafés zoals Café Verschoor, waar de verleidelijke geur van versgemalen koffie je tegemoet komt en je kunt ontspannen met een heerlijke kop koffie en huisgemaakte gebakjes. Café de Tuin is ook een favoriete ontmoetingsplek, met een ontspannen sfeer en een terras dat uitkijkt over het weelderige groen van de omgeving.

Op zonnige dagen is het absoluut heerlijk om te ontspannen op de terrassen in het Rottegebied. Brasserie Waalhaven is een geliefde plek, gelegen aan het water, waar je kunt genieten van een hapje en een drankje terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de haven en de voorbijvarende boten. Brasserie Pierre verwelkomt gasten met zijn gezellige terras, perfect voor een uitgebreide lunch of ontspannen borrel.

De bereikbaarheid van het Rottegebied is uitstekend, waardoor het gemakkelijk is om de rest van de stad te verkennen. Dankzij de goede verbindingen met het openbaar vervoer kunnen bewoners eenvoudig naar andere delen van Rotterdam reizen. Bovendien is de wijk goed bereikbaar met de auto, en er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel bewoners als bezoekers.

Een bruisende en levendige sfeer

In het Rottegebied heerst een bruisende en levendige sfeer die een divers publiek aantrekt, variërend van jonge professionals tot gezinnen en senioren. De wijk komt tot leven met lokale evenementen, zoals markten en festivals, die de levendigheid en saamhorigheid in de buurt versterken.

Jouw makelaar het Rottegebied

Zoek jij een nieuwe woning in het Rottegebied of zoek je een makelaar die je kan helpen bij de verkoop van je huis? Bij Rijndelta Makelaars helpen we je graag verder en begeleiden we je bij elke stap in het proces.

Woningaanbod