+31 (0)10 4 13 24 60

Home>Rotterdamse wijken en buurten>Oude Noorden

Oude Noorden

Modern wonen met authentiek karakter

Wonen in het Oude Noorden

Het Oude Noorden is een levendige en veelzijdige wijk die steeds meer verbonden raakt met het centrum van Rotterdam. Met zijn uitstekende bereikbaarheid via auto, trein en tram, een overvloed aan trendy winkels en eetgelegenheden, en de groene omgeving met de Rotte en de Bergse Plas in de nabijheid, is dit de ideale plek voor starters en jonge gezinnen. Hier vind je een perfecte balans tussen moderniteit en historische charme.Wilt u meer te weten komen over het wonen in het Oude Noorden? Bij Rijndelta delen we graag alle informatie over deze prachtige wijk.

Authentiek karakter

De straten zijn vernieuwd, de historische gevels gerestaureerd en er worden nieuwe woningen gebouwd, allemaal passend binnen het sfeervolle plaatje. Hier kun je genieten van modern en comfortabel wonen in een omgeving doordrenkt met prachtige oude architectuur. Gelegen tussen Kralingse Bos en het levendige stadscentrum, waan je je in een wijk die bruist van energie en tegelijkertijd zijn authentieke karakter behoudt.

Ontdek de levendigheid van het Oude Noorden

Het Oude Noorden staat bekend om zijn levendige hotspots en gezellige straten, zoals Zwaanshals en Zaagmolenkade. In deze buurt vind je een gevarieerd aanbod van lokale winkels, eetgelegenheden en zelfs een eigen bierbrouwerij. Bovendien zijn er diverse pleinen in de omgeving waar regelmatig activiteiten plaatsvinden, zoals de Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein op zaterdag.

In de directe omgeving vind je diverse scholen, kinderdagverblijven, supermarkten en gezellige horecagelegenheden voor je dagelijkse behoeften. Op korte fietsafstand ligt het prachtige Kralingse Bos, waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur. En als je avontuurlijk bent ingesteld, kun je gemakkelijk de Rotte op met bijvoorbeeld een kajak of een supboard.

Bruisende gemeenschap

Het Oude Noorden is niet alleen een plek om te wonen, maar een bruisende gemeenschap waar je de ware essentie van Rotterdam kunt ervaren. Kom en ontdek de dynamiek, de warmte van de buurtbewoners en de veelzijdigheid die deze buurt te bieden heeft. Hier vind je de perfecte mix van stadsleven en natuurlijke pracht, waardoor het Oude Noorden een unieke en geliefde plek is om te wonen en te genieten van het beste van Rotterdam.

Jouw makelaar in het Oude Noorden

Droom je ervan om te wonen in een bruisende smeltkroes van culturen? Als toonaangevende makelaar in Rotterdam begrijpt Rijndelta Makelaars dat het niet alleen gaat om het vinden van een huis, maar om het creëren van een thuis. Met onze diepgaande kennis van het Oude Noorden en haar geheimen, helpen we je om jouw droomhuis te vinden of de juiste koper voor jouw woning te vinden.

Woningaanbod