+31 (0)10 4 13 24 60

Home>Rotterdamse wijken en buurten>Kralingen Oost

Kralingen-Oost

Een rijke geschiedenis en unieke charme

Wonen in Kralingen-Oost

Kralingen-Oost, een wijk waar rust en levendigheid hand in hand gaan. Hier vind je iconische plekken die speciaal zijn voor boekenliefhebbers, fijnproevers en natuurliefhebbers. Laat je betoveren door de unieke mix van chic en coolness die de wijk uitstraalt. Woon je in Kralingen-Oost, dan woon je in de stad en, met het Kralingse Bos op loopafstand, groen tegelijk. Ben je op zoek naar jouw droomhuis? Dan zit je in Kralingen-Oost meer dan perfect! Wilt u meer te weten komen over het wonen in Kralingen-Oost? Bij Rijndelta delen we graag alle informatie over deze prachtige wijk.

Rijke geschiedenis

Kralingen-Oost, een wijk met een rijke geschiedenis en een unieke uitstraling. Hier, waar vroeger de stad overging in het groene buiten, kun je nog steeds de oude structuur herkennen. De overvloed aan bomen en groen geeft dit deel van Kralingen zijn kenmerkende karakter. Naast de charmante woonbuurten is er ook een bruisend kantorengebied te vinden: Brainpark. Deze combinatie van historische schoonheid en zakelijke dynamiek maakt Kralingen-Oost een bijzondere plek om te wonen en te werken.

Een paradijs voor sportliefhebbers en recreanten

Voor de liefhebbers van recreatie en sport zijn er talloze mogelijkheden in Kralingen-Oost. Hockeyvelden, tennisbanen, een manege, een golfbaan en een zeilvereniging liggen binnen handbereik, waardoor er altijd een activiteit is die bij je past. Bovendien bevinden diverse scholen, de Erasmus Universiteit en een vestiging van de Hogeschool Rotterdam, zich in de buurt waardoor de wijk een aantrekkelijke plek is voor gezinnen en studenten.

In de wijk bevindt zich de voetbaltrots van Kralingen-Oost, het knusse stadion van Excelsior. Hier wordt de weekendrust eens in de twee weken zachtjes verstoord door het ritmische gejuich van trouwe fans. Ze vormen een keurige en beheerste menigte, net zoals de bewoners van deze karaktervolle wijk. Niet zo’n voetbalfan? Je kan altijd een balletje slaan bij Golfbaan Kralingen of een ritje maken op een paard bij de Rotterdamsche Manege.

Een warm thuisgevoel

Kralingen-Oost is niet zomaar een mooie wijk, het is een gemeenschap waar generaties samenkomen in harmonie. Hier heerst een warm en gastvrij thuisgevoel, waar buren elkaar vriendelijk begroeten en saamhorigheid voelbaar is. Het actieve verenigingsleven en de regelmatige evenementen bieden bewoners de kans om elkaar te ontmoeten en nieuwe vriendschappen te smeden. Of het nu gaat om gezellige bijeenkomsten of gezamenlijke activiteiten, in Kralingen-Oost vind je een plek waar mensen zich verbonden voelen en waar een gevoel van gemeenschap echt tot leven komt. Als toonaangevende makelaar in Rotterdam begrijpt Rijndelta Makelaars dat het niet alleen gaat om het vinden van een huis, maar om het creëren van een thuis.

Woningaanbod