+31 (0)10 4 13 24 60

Home>Rotterdamse wijken en buurten>Delfshaven

Delfshaven

Authentiek wonen met karakter

Wonen in Delfshaven

Delfshaven is een wijk die bekend staat om zijn ruw en onbeschaafd karakter, maar achter deze ruwe bolster schuilt een zachte en gevoelige ziel. Het is een plek waar het hedendaagse wooncomfort hand in hand gaat met het historische erfgoed. Hier vind je de meest prachtige historische gevels naast moderne portiekflats en nieuwbouw huizen, waardoor het verleden en het heden harmonieus samenkomen. Wilt u meer te weten komen over het wonen in Delfshaven? Bij Rijndelta delen we graag alle informatie over deze prachtige wijk.

Rijke geschiedenis

Historisch Delfshaven wordt door de bewoners omschreven als een dorp in een stad. De rijke geschiedenis is hier voelbaar. Al vanaf 1620 vertrokken vanuit deze haven de pelgrimvaders om vervolgens aan boord van de Mayflower hun historische overtocht naar Amerika te maken. Ooit letterlijk de haven van Delft. Als je door de straten van Delfshaven loopt, zie je de stappen die Rotterdam heeft gezet, want het zit vol met monumenten en statige panden, evenals recentere uitbreidingen.

Een mix van rust en stedelijke levendigheid

Rustig wonen met alle grootstedelijke voorzieningen binnen handbereik, dat is wat Delfshaven te bieden heeft. De rustige maar centrale locatie zorgt ervoor dat alle openbaar vervoer instappunten, winkels, cultuur en gezellige horecagelegenheden op loopafstand liggen. Geniet van een heerlijke maaltijd bij Le Souq, Frits, Verhip, Verschoor, De Ooievaar of Stroom. Of ga op ontdekkingstocht en breng een bezoek aan de stadsbrouwerij De Pelgrim of De Machinist. Bovendien bevinden uitvalswegen en diverse scholen en universiteiten zich ook in de buurt. Vanuit je woning kun je zelfs met je eigen bootje over de Schie varen en picknicken bij de molen aan de Achterhaven.

Delfshaven is een wijk met een diverse mix van bewoners, waaronder veel starters en studenten. Breng een bezoek aan het gezellige marktje op het Visserijplein, dat elke donderdag en zaterdag plaatsvindt. Het centrum van Rotterdam ligt op slechts 15 minuten fietsafstand, en de ligging ten opzichte van uitvalswegen (A4, A13, A20), openbaar vervoer (tram voor de deur, metro, bus), scholen en winkels is uitstekend.

Jouw makelaar in Delfshaven

Ben jij op zoek naar een woning in het hippe, historische en authentieke Delfshaven? Rijndelta Makelaars staat voor je klaar om je te helpen bij het vinden of verkopen van jouw droomwoning. Met onze uitgebreide kennis van de verschillende wijken in Rotterdam, waaronder Delfshaven, begeleiden we je graag op deze bijzondere reis.

Woningaanbod