+31 (0)10 4 13 24 60

Home>Rotterdamse wijken en buurten>De Esch

De Esch

Groen wonen met rivierzicht

Wonen in De Esch

De Esch, een prachtige Rotterdamse wijk gelegen in Kralingen-Crooswijk, biedt een adembenemend uitzicht over de Nieuwe Maas. De wijk is vernoemd naar de gelijknamige polder, en het pronkstuk van de wijk, natuurpark De Esch. Dit park is doordrenkt van geschiedenis, met de overgebleven waterreservoirs die dienen als openbaar groen en waterpartijen, wat het unieke straatbeeld van de wijk kenmerkt. Wilt u meer te weten komen over het wonen in de Esch? Bij Rijndelta delen we graag alle informatie over deze prachtige wijk.

Natuurlijk wonen

Als een vrij nieuwe wijk, gevestigd op het voormalige drinkwaterleidingterrein, is De Esch groen en fris. Het is de perfecte plek voor degenen die dicht bij het bruisende centrum willen wonen, maar toch willen genieten van een groene omgeving. Alle voorzieningen zijn binnen handbereik, waardoor het dagelijks leven gemakkelijk en comfortabel is.

De Esch maakt deel uit van de wijk Kralingen, die uitstekende verbindingen biedt naar het stadscentrum van Rotterdam. Of je nu kiest voor het openbaar vervoer of de fiets, je bent snel op je bestemming. Bovendien bevindt zich op loopafstand een winkelcentrum, waardoor boodschappen doen een eenvoudige taak is.

Twee groengebieden omringen de buurt: “Polder De Esch” en de “Oude Plantage”. Deze prachtige plekken nodigen uit tot ontspannen wandelingen en bieden een geweldige speelplek voor kinderen. Lekker uiteten? Bij het Zalmhuis ben je aan het goede adres. Geniet van heerlijke diverse visgerechten. Daarnaast zijn er diverse sportfaciliteiten in de omgeving, waardoor sportliefhebbers volop keuze hebben. Bovendien is de Erasmus Universiteit op loopafstand gelegen, wat de wijk aantrekkelijk maakt voor studenten.

Voor automobilisten zijn de uitvalswegen binnen slechts 2 minuten te bereiken, waardoor De Esch goed verbonden is met de rest van de stad en omliggende gebieden. De goede bereikbaarheid draagt bij aan het gemak van wonen in deze prachtige wijk.

Thuishaven van de mariniers

In het hart van De Esch vind je de Van Ghentkazerne, waar de mariniers van nu worden getraind. De kazerne is vernoemd naar admiraal baron Van Ghent, de inspirerende pionier die het Korps Mariniers leidde. Hier worden toekomstige helden gevormd, midden in deze bijzondere wijk.

Jouw makelaar in De Esch

Droom je ervan om te wonen in een vrij nieuwe wijk vlakbij het hart van Rotterdam? Als toonaangevende makelaar in Rotterdam begrijpt Rijndelta Makelaars dat het niet alleen gaat om het vinden van een huis, maar om het creëren van een thuis. Met onze diepgaande kennis van De Esch helpen we je om jouw droomhuis te vinden of de juiste koper voor jouw woning te vinden.

Woningaanbod