+31 (0)10 4 13 24 60

Home>Rotterdamse wijken en buurten>Crooswijk

Crooswijk

Wonen met karakter in een levendige omgeving

Wonen in Crooswijk

Welkom in Crooswijk, dé upcoming wijk van Rotterdam waar het leven sprankelt en de toekomst zich ontvouwt. Hier vind je een levendige mix van lokale specialiteitenzaken, trendy horecagelegenheden en een gemeenschap die barst van de energie. Wonen in Crooswijk betekent thuiskomen in een buurt waar je alles binnen handbereik hebt. Wilt u meer te weten komen over het wonen in Crooswijk? Bij Rijndelta delen we graag alle informatie over deze prachtige wijk.

Waar diversiteit en dynamiek samensmelten

De wijk ademt een unieke sfeer van diversiteit en dynamiek. Crooswijk is een plek waar je je snel thuis voelt, waar buren elkaar begroeten op straat en waar de lokale middenstand floreert. Proef het verse brood van Bakkerij De Vrolijke Kruimel en geniet van een ambachtelijk bereide koffie bij Café De Smulhoek. Voor een smaakvolle avond uit nodigt Restaurant De Proeftuin je uit voor moderne gerechten met een twist, terwijl Trattoria La Famiglia je meeneemt op een culinaire reis door de authentieke Italiaanse keuken.

Naast heerlijk eten en drinken is Crooswijk ook een broedplaats voor creativiteit en kunst. Galerie Kunstkracht 13 nodigt je uit om lokale kunstenaars te ontdekken in diverse tentoonstellingen. Wandel door de straten en laat je betoveren door kleurrijke graffiti en indrukwekkende muurschilderingen die de wijk tot leven brengen.

Crooswijk is een plek waar je niet alleen kunt genieten van smaakvolle lekkernijen en kunstzinnige uitingen, maar waar je ook de warmte en gezelligheid van Café De Huiskamer kunt ervaren. Hier kun je ontspannen en genieten van live muziek onder het genot van ambachtelijk gebrouwen bier.

Thuisvoelen in Crooswijk

Wat Crooswijk echt bijzonder maakt, is de unieke sfeer die in de lucht hangt. Het is een wijk waar mensen elkaar groeten op straat en waar buren elkaar leren kennen. De gemeenschapszin is sterk aanwezig, met regelmatige bijeenkomsten in lokale parken en gezamenlijke activiteiten. De rijke geschiedenis van Crooswijk is voelbaar in de vele monumentale gebouwen en de beroemde begraafplaats waar Rotterdammers hun laatste rustplaats hebben gevonden.

Jouw makelaar in Crooswijk

Crooswijk is een plek waar je je meteen thuis voelt en waar je elke dag weer nieuwe ontdekkingen kunt doen. Ben jij op zoek naar je droomhuis in Crooswijk of zoek je een makelaar die je helpt bij de verkoop van je huis? Rijndelta Makelaars begeleid je bij elke stap in het proces. Door onze jarenlange ervaring in makelaardij in Rotterdam, weten we wat belangrijk is om een huis een thuis te maken.

Woningaanbod