+31 (0)10 4 13 24 60

Home>Rotterdam Finest>Studio Soleil

Studio Soleil

Claire Silva verruilde het vak van PR-adviseur om haar Studio Soleil te beginnen. In een knus hoekpand op het Zwaanshals verkoopt ze alleen woonaccessoires en meubelen die ze zelf leuk of bijzonder vindt. Of “met liefde zijn gemaakt”, zoals ze zelf zegt.

Een zonnig gevoel krijg je in haar winkel, die licht is met rustige kleuren. De naam Soleil, Frans voor zon, is dus toepasselijk. Artprints, boeken, glazen, vazen, lampen, banken, gordijnen… van haar klanten hoort ze vaak “oh, alles is hier leuk”. En daar doet Claire het voor. “De PR was een zakelijke omgeving, hier ben ik meer mezelf, blijer en lichter.”

Studio Soleil richt ook huizen in. Van klassieke paleizen in Kralingen tot moderne appartementen in de stad. Zelf woont ze in een hoekwoning in Capelle. Hoe haar huis eruitziet? Lachend: “Eh… het is nogal een puinhoop. Ik ben begonnen met veranderen, maar mijn werk gaat zo goed dat daar vooral mijn tijd in gaat zitten.”

 

Heeft ze nog een gouden tip? “Een huis krijgt pas echt karakter met spullen die je in je leven verzamelt. Dan word je huis een thuis.”