+31 (0)10 4 13 24 60

Home>Rotterdam Finest>Geen boot, wel varen

Geen boot, wel varen

Dat is de speelse naam van het sloepenbedrijf van Laurens Kamerling.

Dat zit zo. Laurens groeide op aan de Rotte en ontdekte zijn liefde voor varen. Hoewel hij aan een keurige studie bouwtechnische bedrijfs- kunde bezig was, verhuurde hij in zijn vrije tijd de boten van zijn ouders, vrienden en buren. In 2015 kocht hij met hulp van lokale investeerders twee sloepen om er in 2017 nog vier aan te schaffen. Je raadt het al. Goodbye studie, hello “Geen boot, wel varen”.

Nu heeft Laurens 9 elektrische sloepen, waarvan 1 sloep met schipper. Zin in een tochtje? Zo gepiept. Reserveer online, 15 minuten voor vertrek krijg je een sms-bericht waarmee de sloep kan worden gestart (Lombardkade in Centrum of Winebar Mendoza in Hillegersberg) en op naar de Rotte en de Bergse Plas voor mooie avonturen.

 

Wat varen leuk maakt? Laurens: “Je zit met zijn allen in hetzelfde schuitje, je wordt niet afgeluisterd en het voelt als een mini-vakantie. Veel mensen willen een boot, maar vergissen zich in het onderhoud en de kosten. Met mijn sloepen vaar je voor 60 euro per uur.”

 

Zelf vaart Laurens nauwelijks meer. “Tja, ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt, dat krijg je ervan. Gelukkig vindt mijn vriendin varen leuk dus zij zet mij nog weleens op de boot.”