+31 (0)10 4 13 24 60

Home>Rotterdam Finest>Barlou

Barlou

Het Oude Noorden heeft een nieuwe foodbar: Barlou.

Op de hoek van de Benthuizerstraat en de Zaagmolenstraat. Bas van Dijk, Lianne Verhoef en Hilmar de Vries zijn de eigenaren van Barlou. Je drinkt er cocktails, speciaal bier en goede wijnen. En eet er bijzondere gerechtjes.

5 vragen aan Hilmar de Vries.

 

Barlou, waar komt de naam vandaan?
“We hebben onze koffie van een Nicaraguaanse koffieboer genaamd Lou. Tijdens een borrel bedachten we de naam Barlou, die staat voor laagdrempelig en knus.”

 

Waarom streken jullie neer op deze plek?
“Bas en Lianne wonen verderop in de straat en het viel hun op dat de zaak al enige tijd op slot zat. Best zonde van zo’n mooie locatie en ze klommen in de pen naar de verhuurder. Ik was zelf bierbrouwer bij Brewpub Reijngoud en ze vroegen mij om mee te gaan kijken. Het was april 2022, 12 uur ’s middags, volle bak zon op het terras. Zij waren verkocht en ik kwam blijkbaar met zoveel adviezen dat ze vroegen of ik ook mee wilde doen. In juli zijn we begonnen.”

 

Waar staat Barlou voor?
“We hebben de sfeer van het pand uit 1900 met hoge raampartijen behouden en daaraan elementen van art deco toegevoegd. Je kunt hangen aan de toog of herrie maken op de hoge banken in het voorste gedeelte, boven is het wat rustiger en in de open keuken maken we aparte gerechtjes.”

 

Wat zijn jullie bestsellers qua gerechten?
“De bao buns gaan hard. Dat is een gestoomd broodje met oesterzwammen en hoisinsaus. De Birria taco van gesmoord rundvlees met drie verschillende pepers is er ook in een vegetarische versie. Bijna bij elk gerechtje hebben we ook vegetarische opties.”

 

Het Oude Noorden is in opkomst, wat maakt de wijk leuk?
“De wijk heeft een levendige dynamiek. Met de komst van een flink aantal nieuwe horecazaken zoals Diepnoord en binnenkort 1nul8 krijgt het Oude Noorden steeds meer leuke plekken. We versterken elkaar en de buurt.”