+31 (0)10 4 13 24 60

Home>Rotterdam Finest>Bar Simon

Bar Simon

Neem nou hun tomaten met yuzu en makreel. Of de koolrabi met een sabayon van champagne. Een mond vol lekkers met simpele ingrediënten. Bar Simon is de nieuwe aanwinst op het Middellandplein.

Dat plein waar het zo leuk is geworden met restaurants als Winebar Fou, De Buffel, Raïneraï en iets ver- derop De Burgemeester en Juffrouw van Zanten. Nog leuker is dat je er ook je nagels kunt laten doen, je hond kan laten wassen of jezelf een pruik kunt aanmeten. Rotterdamser kan het niet.

Bar Simon zit op het hoekje van het plein, de sfeer is Art Deco met veel notenhout, donkere marmeren bar met kasten van messing, spiegels en kunst aan de muur en azuurblauwe banken die mooi zijn en ook nog lekker zitten.

Bar Simon is van Simone, die in haar horecawerk altijd Simon wordt genoemd. Mede-eigenaren zijn Timo Dijkstra en Quirijn Visser van de Buffel een deurtje verderop.

 

Op het menu Frans/Belgisch/Nederlandse gerechten zoals paling in het groen, garnalencocktail, steak béarnaise, tartelette ratatouille. Geen grote kaart, maar wat erop staat is goed klaargemaakt. Aanwinst voor Rotterdam. Gewoon gaan.