+31 (0)10 4 13 24 60

Home>Rotterdam Finest>Aap Noot Brood

Aap Noot Brood

Zij, Simche (35), was kunsthistoricus, hij Vinh (36), apotheker. De liefde bracht hun samen. Vinh, van Vietnamese afkomst had een passie voor brood. Voor de lol bakten ze op vrije dagen in het schuurtje van hun huis in Schiedam ambachtelijk zuurdesembrood voor vrienden en familie. Dat liep volledig uit de hand. Simche: “Iedereen in de wijk wilde ons brood.”

Na anderhalf jaar besloot het stel met twee zoontjes van twee en vier te professionaliseren. Ze vonden een pand naast het geweldige restaurant Eaux Posse in Schiemond, zegden hun banen op en begonnen Aap Noot Brood, de buurtbakkerij van Rotterdam-West.

Vinh bakt, Simche verkoopt. Omdat kunst Simche’s andere grote passie is, hangt er in de bakkerij ook kunst. Niet zomaar kunst, maar geweldige kunst van onder andere internationaal bekende Rotterdamse kunstenaars als Isaac Monté en Raph de Haas. Simche, lachend: “Er zijn klanten die een halfje brood kopen en ook met een kristallen vaas van Monté van 1100 euro naar huis gaan.”

 

Behalve op bestelling en met abonnementen, is er ook een klein assortiment voor klanten die spontaan komen. Het is vaak een leuke happening op zaterdag. Croissantje kopen, kopje Giraffe koffie erbij en dan op een bankje aan de Maas je zonden overdenken.

 

Simche en Vinh zijn gelukkig. “Het is even wennen om samen ook een bedrijf te hebben, maar Vinh is een hartstikke leuke vent en we jagen allebei dezelfde droom na.”