+31 (0)10 4 13 24 60

Benedenrijweg 459B, 2983 LA Ridderkerk

home>bedrijfsaanbod>Benedenrijweg 459B

Benedenrijweg 459B
2983 LA Ridderkerk

Een werkelijk unieke, zeer representatieve kantoorruimte gelegen in het voormalige koetshuis behorend bij landhuis Het Huys ten Donck in Ridderkerk.

 • Prijs € 265,- /m²/jaar
 • Bouwjaar 1700
 • Oppervlakte 100 m²
 • Servicekosten Niet bekend

Beschrijving

Een werkelijk unieke, zeer representatieve kantoorruimte gelegen in het voormalige koetshuis behorend bij landhuis Het Huys ten Donck in Ridderkerk. Omringd door prachtige natuur biedt deze monumentale kantoorruimte van ca. 100 m² de volgende compartimenten:

1. De voormalige dienstwoning; momenteel kantoorruimte met separaat sanitair. Afmeting: circa 5.35 m x 7.00 m. Veel daglichttoetreding via de glazen puien in de voormalige grote staldeuren.
2. De voormalige stal; momenteel vergaderzaal met pantry. Afmeting: 8.50 m x 6.30 m.
3. Multifunctionele ruimte; geschikt als vergaderzaal, magazijn, etc. Afmeting: circa 8.40 m x 6.30 m. Deze ruimte is nu nog niet inbegrepen in de aanbieding/te huur. Binnenkort is deze ruimte wel beschikbaar.

Locatie en bereikbaarheid:
Als bijgebouw naast (ten oosten van) het befaamde hoofdgebouw Het Huys ten Donck ligt het Koetshuis aan de rand van het Donckse Bos met toegang tot de prachtige Franse Tuin en historisch Landschapspark met tuinornamenten voor fijne wandelingen tijdens pauzes of gesprekken. Middels de Donckselaan en Kievitsweg of via de Benedenrijweg en Randweg ten oosten en Rijnsingel ten westen van de Buitenplaats uitstekende verbindingen van en naar de rijkswegen A15 (Europoort-Rotterdam-Gorinchem) en A16 (Rotterdam-Dordrecht-Breda). Bushalte Het Huys ten Donck is gesitueerd op 100 meter van het Koetshuis, naast de Toegangspoort van de Buitenplaats.

HET HUYS TEN DONCK
''Na de eerdere restauratie in 2012 is ook het gehele gebouw van de Dienstwoning-Koetshuis in 2023 geheel gerestaureerd, geschilderd en verduurzaamd, met een volledig nieuw en geïsoleerd dak (wel met hergebruik van oud-Hollandse dakpannen), met behoud van alle hoogwaardige details. Daar waar het Hoofdhuis en bijgebouwen en zelfs het Park al belangrijke restauraties ondergingen in 2010-2012 om 60 jaar achterstallig onderhoud in te halen, wordt nu de toekomstvisie ingezet en als eerste de laatste hand gezet aan een grote restauratie van de binnenkant van het hoofdgebouw en een grote verduurzaming van alle installaties in het monument afgerond. In samenwerking met opleidingen, vrijwilligers en experts worden in de komende 2 jaren ook alle historisch ruimtes en cultuurgoederen ofwel interieur objecten uit de historische ruimtes van Het Huys ten Donck gerestaureerd, dankzij een belangrijke bijdrage van de Provincie Zuid-Holland en meerdere Rotterdamse en lokale fondsen. Uniek is ook het herstel van het Donckse Haventje & Voortuyn op het buitendijkse voorterrein van het landgoed dat nu bereikbaar is geworden met de Watertaxi, op loopafstand van alle gebouwen op de buitenplaats! Met de komst van het Donckse Landgoedwinkeltje heeft ook het Tiendgebouw een nieuwe bestemming gekregen en zien we ernaar uit om dit uit te breiden tot het belangrijkste verzamelgebouw voor het Park! Inmiddels hebben we ook de oude Houtloods heropgebouwd en wordt deze nu ook verhuurd als kantoorruimte in de historische Boomgaard. Naast dat je de oud-Hollandse koeien bij ons nog steeds ziet lopen dankzij onze pachters, zij er ook voor dat de stukken land die zij bewerken en begrazen er prachtig bij liggen en ook nog een nuttige bestemming hebben voor graanproductie of gras als voer voor melkvee. Zo zijn we trots om de functies en gebruikers op de buitenplaats te zien groeien en de van oudsher buitengewoon betrokken community op de Buitenplaats, steeds verder te zien uitbreiden! Dit allemaal is belangrijk voor de beleefbaarheid en toekomstbestendigheid van deze unieke historische buitenplaats!''

Het koetshuis is in eigendom van Stichting Het Huys ten Donck:
''Ons doel is om alle bijgebouwen te herstellen, nieuwe functies te geven en de hele buitenplaats tot leven te brengen. Zo restaureerden wij het Koetshuis in 2005 & 2009 zodat het nu kantoorruimte biedt voor bedrijven, en onderdak aan leerwerkprojecten en onze vrijwilligers. In 2006 richtten wij de Tennisvereniging ’t Donckse Bos op, waarmee we de bijna eeuw-oude tennisbaan gezamenlijk restaureerden en 40 leden nu wekelijks spelen. Het hoofdhuis onderging een grote restauratie van het exterieur in 2010, het interieur in 2012, en wordt die jaar nog verduurzaamd. In het Park hebben wij over de laatste 6 jaren vier grote herstelprojecten uitgevoerd en het achterstallig onderhoud van de laaste 60 jaar getracht in te halen. Onze pachters zorgen ervoor dat de stukken land die zij bewerken en begrazen er prachtig bij liggen en ook nog een nuttige bestemming hebben voor graanproductie of gras als voer voor melkvee.''

Parkeren:
Ruime parkeermogelijkheden op eigen terrein. Bij de huursom zitten drie parkeerplaatsen (niet overdekt) inbegrepen.

Bestemming:
Kantoordoeleinden.

Bouwaard/algemeen:
- Houten verdiepingsvloer;
- Geïsoleerde gevels met grotendeels metselwerk en grote raampartijen aan de voorzijde van het kantoor;
- Te openen ramen, hardhouten kozijnen met enkele beglazing;
- Mansarde dakvorm, geïsoleerd en afgewerkt met dakpannen.

Voorzieningen/specificaties:
- verwarming middels vloerverwarming;
- wanden afgewerkt met spuitwerk;
- ophangverlichting;
- aansluitingen voor elektra en data (glasvezel);
- pantry voorzien van close-in boiler;
- moderne toiletruimte met fonteintje;
- alarminstallatie.

Huurprijs en servicekosten:
EUR 265,- per m2 per jaar exclusief BTW.

Bij de huurprijs inbegrepen:
Het meubilair in de voorruimte. Verlichting kan door huurder worden aangepast.

Huurtermijn:
In overleg.

Datum van oplevering:
Per 1 oktober 2023 beschikbaar.

Huurprijsaanpassing:
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2006=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheidstelling:
Een bankgarantie of waarborgsom ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden, inclusief servicekosten en BTW.

Omzetbelasting huur:
De huurprijs wordt belast met de geldende omzetbelasting. Huurder en verhuurder opteren voor een BTW-belaste verhuur.

Betalingswijze:
De huurpenningen en BTW dienen te worden voldaan bij vooruitbetaling per maand.

Wijze van oplevering:
Het object zal vrij van huur en gebruik (schoon en ontruimd in de huidige staat) worden opgeleverd.

Huurovereenkomst:
De huurovereenkomst zal op basis van het standaard model van de Raad van Onroerende Zaken (ROZ) met bijbehorende Algemene Bepalingen, gedeponeerd en ingeschreven bij de griffie van de rechtbank te 's-Gravenhage, worden opgemaakt.

Kenmerken

Overdracht

 • Prijs € 265,- /m²/jaar
 • Servicekosten Niet bekend
 • Adres Benedenrijweg 459B
 • Postcode 2983 LA
 • Plaats Ridderkerk
 • Status Beschikbaar
 • Aanvaarding In overleg

Bouw

 • Hoofdfunctie Kantoorruimte
 • Soort bouw Bestaande bouw
 • Bouwjaar 1700

Oppervlakte

 • Oppervlakte ca. 100 m²

Indeling

 • Aantal bouwlagen 1
 • Voorzieningen Te openen ramen, Kabelgoten, Toilet, Pantry, Verwarming, Kamerindeling

Energie

 • Energielabel Niet bekend

Omgeving

 • Ligging In woonwijk, Landelijk gebied
 • Parkeerplaatsen Bij de huursom zitten drie parkeerplaatsen op eigen terrein inbegrepen.Bij de huursom zitten drie parkeerplaatsen op eigen terrein inbegrepen.

Plattegronden

Plan een bezichting voor
Benedenrijweg 459B

Naam(Vereist)
Hidden