The Wall Street Journal roept Rotterdam uit als coolste stad van Nederland. De toonaangevende krant verkiest Rotterdam boven Amsterdam. „Wees niet zo voorspelbaar en kies voor de meer gedurfde en excentrieke buurman“, aldus de krant die wordt uitgegeven in New York.

De krant verwijst naar de gele kubuswoningen, de Markthal met haar bijzondere plafond, het nieuwe Rotterdam Centraal Station en de toekomstige drijvende boerderij in de Nieuwe Maas. Verder tipt The Wall Street Journal een aantal leuke adresjes om te bezoeken, waaronder het ss Rotterdam, het nhow hotel in Rotterdam, het Rotterdamse warenhuis Groos en de Fenix Food Factory.

Deze titel komt niet helemaal uit de lucht vallen. Eerder dit jaar bekroonde de toonaangevende reisgids Lonely Planet Rotterdam met een vijfde plek in de top 10 van topsteden ter wereld. Twee jaar geleden plaatste The New York Times en internationale reisgids Rough Guide de stad met de mooiste skyline van Nederland al op een lijst van “interessantste steden ter wereld“. Rotterdam, daar móest je naartoe.

Evenementenstad

Onlangs werd bekend dat Rotterdam is uitgeroepen tot evenementenstad van het jaar. De Maasstad liet onder meer Amsterdam en Utrecht achter zich.

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief voor inspiratie en tips