Kenmerken

 • Woonhuis

  Bouwjaar 1915
 • Woonoppervlakte240 m2
  Inhoud800 m3
  Perceeloppervlakte225 m2
 • Aantal slaapkamers 8
 • Ligging
  • In woonwijk
 • Tuin
  • Achtertuin
  • Voortuin
 • Vraagprijs € 1.050.000,00 k.k.
  Status Beschikbaar
  Oplevering In overleg
 • Verwarming
  • c.v.-ketel
  Warm water
  • c.v.-ketel

Rotterdam Oranjelaan 9

Dit karakteristieke herenhuis is gelegen aan het pleintje op de kruising Prinses Julianalaan/Oranjelaan. De woning beschikt over drie royale verdiepingen en verkeert vrijwel geheel in originele staat. Hierdoor zijn er nog prachtige authentieke details aanwezig, waaronder fraaie glas-in-lood ramen, ornamenten plafonds en een open haard. Hoge ramen en plafonds maken de woning bijzonder licht en ruimtelijk. De woning beschikt over een circa 13 meter diepe achtertuin met een verhoogd, recent aangelegd terras en een achterom. De zonnige voortuin van circa 42 m2 is direct gelegen aan het pleintje.

Kralingen is uitstekend bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Tramhaltes en metrostation Voorschoterlaan zijn op loopafstand gelegen. De wijk ligt gunstig ten opzichte van diverse uitvalswegen en de snelwegen A13 en de A20. Recreatiegelegenheden en sportactiviteiten zijn volop aanwezig: hockeyvelden, tennisbanen, een manege, een golfterrein en een zeilvereniging. In de buurt bevinden zich diverse scholen, de Erasmus Universiteit en een van de vestigingen van de Hogeschool Rotterdam. Op loopafstand zijn verschillende horeca gelegenheden gevestigd, alsmede de Oudedijk met diverse winkelvoorzieningen. Eveneens op loopafstand ligt de bekende winkelstraat Lusthofstraat. Het is een actieve buurt, waarin regelmatig festiviteiten zoals pleinborrels worden georganiseerd. Ook grotere evenementen, onder andere het CHIO, vinden in deze omgeving plaats.

Met onder andere het Kralingse Bos en Park Rozenburg beschikt Kralingen over een ideale combinatie van een groene woonomgeving en een gunstige ligging ten opzichte van het stadscentrum van Rotterdam.

De woning beschikt over drie woonlagen en een kelder onder een gedeelte van de woning. De woon- en eetkamer zijn door middel van een ensuite separatie met elkaar verbonden. De eetkamer biedt middels openslaande deuren toegang tot het terras en de achtertuin. Het is mogelijk de eetkamer bij de nu nog afgesloten keuken te betrekken, deze scheidingswand is niet dragend. De bovenverdiepingen zijn praktisch ingedeeld met in totaal acht slaapkamers, ingebouwde kasten en een ruime badkamer. Door het dakraam is het gehele trappenhuis met ruime overloop mooi verlicht.

Indeling:
Begane grond:
Entree, vestibule met marmeren vloer en lambrisering.
Gang met garderobenis, een separaat toilet en toegang tot de kelder.
Woonkamer ensuite, circa 14.40 m x 4.00 m, bestaande uit:
Een woonkamer aan de voorzijde, circa 7.00 m x 4.00 m, met erker en open haard.
Een eetkamer aan de achterzijde, circa 7.40 m x 4.00 m, met toegang tot de achtertuin.
Gesloten keuken, circa 4.05 m x 3.95 m, met tevens toegang tot de achtertuin.

Onderverdieping: Kelder, circa 2.20 m x 5.55 m, gelegen onder de gang en keuken.

1e Verdieping:
Ruime overloop met separaat toilet.
Slaapkamer, circa 5.15 m x 4.05 m, met inbouwkasten en doorloop naar de badkamer.
Slaap- of werkkamer circa 5.25 m x 4.05 m met een klein, zonnig balkon aan de voorzijde.
Tevens heeft deze verdieping twee zijkamers: één aan de voorzijde, circa 3.45 m x 2.20 m, en één aan de achterzijde, circa 3.80 m x 2.20 m, voorzien van een wastafel.
Badkamer, circa 2.90 m x 2.10 m, met dubbele wastafel en douche.

2e Verdieping:
Ruime, lichte overloop met separaat toilet.
Slaapkamer, circa 3.20 m x 3.00 m, gelegen aan de achterzijde en met toegang tot een ruim balkon, een wastafel en inbouwkasten, circa 1.95 m x 6.05 m.
Slaapkamer met wastafel, circa 5.55 m x 4.05 m, gelegen aan de voorzijde.
Tevens heeft deze verdieping twee zijkamers: één aan de voorzijde, circa 3.45 m x 2.20 m, voorzien van een dakkapel, en één aan de achterzijde circa 3.80 m x 2.20 m.

Tuin:
De goed onderhouden achtertuin, circa 13.00 m x 6.50 m, is voorzien van een berging en ligt op het noorden. Er is recentelijk een verhoogd, nieuw vlonderterras aangelegd met een vaste trap naar de tuin.
De voortuin, circa 6.50 m x 6.50 m, is heerlijk zonnig door zijn ligging op het zuiden.

Bijzonderheden:
Bouwjaar 1915
225 m2 eigen grond.
Woonoppervlakte circa 240 m², exclusief kelderruimte.
Inhoud circa 800 m³.
Verwarming en warm water middels cv-combiketel.
Onderdeel van beschermd stads- en dorpsgezicht.

Rijndelta Makelaars is de NVM-makelaar van de verkoper. Wij adviseren u een eigen NVM-makelaar in te schakelen.

Plattegronden

Locatie Oranjelaan 9 Rotterdam

Wilt u een keer komen kijken?

Neem contact op met Rijndelta